Biće povećanja minimalne cene rada

Bez autora
Mar 25 2010

Premijer Mirko Cvetković Sindikatima obećao povećanje minimalne cene rada u trenutno najvećem mogućem procentu.Od premijera Mirka Cvetkovića dobijeno je uveravanje da će se maksimalno založiti za povećanje minimalne cene rada za procenat koji je u ovom trenutku moguć. Ostalo je da Vlada iznese neki predlog i da vidi da li se može prihvatiti predlog koji smo mi tražili, da li je to predlog koji je tražila Unija poslodavaca ili neki treći predlog. Rešenje će biti brzo biti ponuđeno.

Biće povećanja minimalne cene radaPremijer Mirko Cvetković Sindikatima obećao povećanje minimalne cene rada u trenutno najvećem mogućem procentu.

Predsednik najuticajnijeg Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je da je od premijera Mirka Cvetkovića dobio uveravanje da će se maksimalno založiti za povećanje minimalne cene rada za procenat koji je u ovom trenutku moguć.

Orbović nije mogao da kaže kolika će to cena biti, da li ona koju je predložio sindikat ili ona koju predlažu poslodavci ali, kaže, zna da Ministarstvo finansija radi na tome.

"Ostalo je da Vlada iznese neki predlog i da vidi da li se može prihvatiti predlog koji smo mi tražili, da li je to predlog koji je tražila Unija poslodavaca ili neki treći predlog", rekao je Orbović Tanjugu i dodao da misli da će rešenje biti brzo biti ponuđeno.

Orbović je rekao da minimalna cena rada nikako ne bi smela da bude niža od 92 dinara, ali da se poslodavci protive tom predlogu, podsetivši da su na poslednjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta poslodavci odbili predlog da minimalna cena rada bude povećana na 100 dinara.

Prema računici minimalne cene rada od 92 danara, mesečni iznos bi bio 16.008 dinara, s tim što poslodavci smatraju da bi to povećanje dodatno uticalo na smanjenje privredne aktivnosti u zemlji.

Ministar rada i socijalne politike i predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta Rasim Ljajić smatra da je za minimalac neophodan kompromis jer je to iznos koji, kako kaže, ionako nije dovoljan za život.

Sindikati, privrednici i ministri 15.aprila

Skup sindikalaca i privrednika sa ministrima i premijerom biće održan oko 15. aprila u nekom od gradova na jugu Srbije, kaže Ljubisav Orbović, predsednik SSSS.

"Na sastanku će biti premijer i predstavnici Vlade, predstavnici poslodavačkih organizacija, ne samo kluba privrednika, nego i drugih, Privredne komore. Pozvaćemo druge sindikate i jednostavno pokušati da tražimo i nađemo rešenja na pitanje - kuda ide srpska privreda", rekao je Orbović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik